Anna Sigríður Islind

Anna Sigríður Islind

Doktorand i informatik: Högskolan Väst

Anna Sigríður Islind (Annska) är doktorand i informatik vid Högskolan Väst. Annska har 12 års erfarenhet av systemutveckling, interaktionsdesign, UX, programmering, informatik och för har undervisat på systemuvecklingsprogrammet på Högskolan Väst från 2012.

Annska har B.Sc i systemutveckling och magister i informatik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande och verksamhetsutveckling. Hennes forskning handlar om appar i äldrevården samt appar, plattformar och andra tekniska artifakter i eftervård efter cancerbehandling. Forskningen handlar om designen av digitala artifakter i vård och omsorg samt om hur digitala artifakter kan trigga lärande för vårdpersonalen, höja vårdkvalitén och använda händer där händer behövs och teknik för annat. Forskningen tar även ett brukarperspektiv och behandlar hur användningen av digitala artifakter kan påverka vårdtagarna i deras egenvård.

Avhandlingen handlar även om hur tidiga teknikbeslut påverkar hur tekniken kommer att se ut, längre fram och också hur designbeslut tas i designfasen.

 

För mer information och kontakt, klicka här.